Тайно наддаване коя телевизия ще вземе Георги Любенов, той остава в БНТ

07.09.2021 22:55 Паола Хюсеин
Георги Любенов в студиото на предаването си по БНТ
Петя Дикова, Мария Цънцарова, Жени Марчева и Диана Любенова ще водят "Тази събота/ Тази неделя" по Би Ти Ви през този сезон.
Лора Крумова ще води свое предаване по Нова тв.

Мария Цънцарова и Петя Дикова - новите водещи на “Тази неделя” по Би Ти Ви

Ловци на глави - така се наричат хората, които “отмъкват” качествени кадри от една компания в полза на друга. Точно такива вероятно са пратени това лято при Георги Любенов, за да го склонят да премине в друга телевизия.

Тайното наддаване за талантливия журналист всъщност е било от две страни - искали са го и от Би Ти Ви, и от Нова тв, разказаха и от двете медии.

Той обаче се връща за 10-а година с авторското си предаване “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ на 11 и 12 септември, а първият му гост ще е вицепрезидентката Илияна Йотова. Разбираемо, след като съвсем скоро започват предизборните кампании и за президентските избори, и за парламентарните.

Но същевременно за тези 10 сезона Любенов, който винаги е бил обичан от зрителите (а преди години и от радиослушателите, когато беше в БНР), наложи съвсем

нов тренд в

публицистиката

през уикенда. Без агресия, със спокоен тон и усмивка той направи интересно, динамично и умно предаване, което в последните години успява да надскочи по рейтинг частните телевизии. Нещо, което не се удава лесно на БНТ.

Точно това принуди големите телевизии да променят качествено това, което ще излъчват наесен.

Разбира се, нововъведенията неминуемо се дължат и на динамичния политически живот у нас, който не само не излезе във ваканция, но и от няколко месеца предлага съвсем нови лица и партийни програми.

Така ще е и по

Би Ти Ви, която

намери нови

водещи

за част от публицистиката си.

Мария Цънцарова и Петя Дикова - две популярни лица на телевизията, се връщат на екрана ѝ с нова роля. Те ще са новите водещи на “Тази неделя” - сутрешното токшоу на Би Ти Ви, което стартира на 12 септември.

Предаването, което се излъчва през уикенда под името “Тази събота/ Тази неделя”, ще претърпи коренна промяна, тъй като екипите в него се разделят и всеки от тях ще е самостоятелен.

Така Цънцарова на практика вече ще има авторско предаване, след като досега се появяваше епизодично в неделното “120 минути” със своя рубрика, а през август заместваше Цветанка Ризова в “Лице в лице”, докато титулярката беше в отпуск.

Сега Цънцарова, прочула се с разследването си за парите на дарителската платформа “Хелпкарма”, ще води политическата част в “Тази неделя”. Типично за магазинно предаване, в него ще има място и за култура, шоубизнес и лайфстайл. Заради тях след близо 3 години майчинство на екрана се връща и Петя Дикова, създала културното предаване “COOLt”. То продължава по Би Ти Ви с Натали Трифонова, а Дикова ще е втората водеща в “Тази неделя”.

“Тази събота” остава с познатите досега лица - Жени Марчева и Диана Любенова. Промяната тук ще е липсата на Алекс Кръстева, която съвсем скоро очаква появата на първата си рожба.

В неделя следобед Би Ти Ви отново ще излъчва “120 минути” със Светослав Иванов.

Нова тв

първа обяви

промените си

още преди две седмици и се оказа, че ще конкурира начетения Светослав Иванов с Лора Крумова - също много известна и обичана тв водеща. След второто си майчинство изненадващо влезе в ролята на зам. главен редактор в “Шоуто на Николаос Цитиридис” по Би Ти Ви. И все пак тя е блестяща като политически журналист и водещ, затова и приема предложението на “Нова” за свое предаване. “На фокус с Лора Крумова” стартира на 12 септември и ще се излъчва всяка неделя от 16,30 до 19 ч.

За разлика от другите медии Нова тв остави без ваканция съботно-неделния си сутрешен блок “Събуди се”, който се излъчваше на живо през целия август. И въпреки отпускарския период още тогава представи новата му водеща Марина Цекова. Преди да се върне в телевизията, където навремето четеше новини, Цекова работи един сезон и в Би Ти Ви.

Стана ясно, че БНТ няма да пипа Любенов, макар че и в предаването му ще има нова рубрика, водена от писателката Катерина Хапсали. В същото време обществената телевизия обещава силна публицистика и в следобедните часове през уикенда. За водеща бе привлечена Мая Костадинова, която до лятото беше лице на “Неделята на Нова”. Предаването ѝ по БНТ се казва “Говори сега”, стартира на 11 септември и ще се излъчва всяка събота и неделя от 17 до 19 ч.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>