ТЕСТ: Притежавате ли силна интуиция?

29.08.2021 02:00 Владислава Вацова

1. Случвало ли ви се е да усетите, когато ваш приятел е тъжен, въпреки че се опитва да се усмихва и да се преструва, че нищо не го тревожи?

а) Да, често ми се случва да позная, че мой приятел е притеснен по някаква причина, без да ми е казал, че нещо го тревожи.

б) Понякога, но смятам, че повечето хора се издават, когато нещо ги тревожи, дори и да се опитват да го прикрият. Познава се по мимиките на лицето им.

в) Не, но не се и опитвам. Ако някой иска да сподели проблемите си с мен, трябва да реши да го направи, а не аз да се опитват да разгадая какво иска да ми каже.

2. Вашето настроение може ли да се промени в зависимост от това, което изпитват околните?

а) Да, често се улавям да усещам чуждите емоции, които осезаемо влияят на настроението ми.

б) Рядко, ако съм щастлив/а, никой не може да развали настроението ми.

в) Не, не смятам, че настроението на другите трябва да ми влияе по някакъв начин.

3. Хората склонни ли са да споделят с вас личните си проблеми или постижения?

а) Да, приятелите ми често ми се доверяват, когато нещо им се случи, независимо дали е добро, или не.

б) С мен споделят само близките ми приятели. Имам познати, които не познавам достатъчно добре, за да разбера проблемите им.

в) В повечето случаи не, не съм от хората, които могат да са истински съпричастни с проблемите или успехите на околните. По-практичен човек съм, който вместо да ги изслуша, ще им посочи най-логичното нещо, което могат да направят.

4. Имате ли предвид чувствата си, когато вземате решение, свързано конкретно с работата ви?

а) Да, винаги имам предвид вътрешното си усещане, което ми подсказва дали нещо е правилно. Това обаче не означава, че пренебрегвам всички други обстоятелства.

б) Да, вземем го предвид, но за по-маловажни решения. Ако нещо има голямо значение за мен, имам предвид само фактите.

в) Не, в това няма логика. Не виждам защо да слушам някакво вътрешно усещане, след като е по-логично да анализирам реалната обстановка и какви биха били последиците от решението ми.

5. Случвало ли се е да изпитате неприязън и недоверие към някого, без да го познавате особено добре?

а) Да, сякаш усещам енергията, която носят хората. Затова се доверявам само на определени хора.

б) Случвало се е, но невинаги съм бил/а прав/а. Понякога хората, към които изпитвам безпричинна неприязън, се оказват със страхотен характер.

в) Рядко или никога. Когато се е случвало, никога не следвам първоначалния си инстинкт. Предпочитам да дам шанс на всеки да ми стане приятел, дори това да означава накрая да бъда предаден/а.

6. Имате ли хоби, което да е свързано с артистично занимание?

а) Да, всеки ден отделям по малко време за хобито си, независимо дали то е свързано с рисуване, пеене, писане или театър. По този начин се отпускам след работния ден.

б) Имам, но невинаги успявам да отделя време, за да го практикувам. Понякога съм твърде уморен/а, за да се занимавам с нещо подобно.

в) Не, мисля, че артистичните хобита не ми се удават. Предпочитам да се занимавам с по-конкретни науки или занимания.

7. Харесва ли ви да прекарвате време сред природата?

а) Да, имам усещането, че времето сред природата ме зарежда с положителна енергия.

б) В някои случаи да, но има моменти, когато бих предпочел/а да бъда в дома си и да се излежавам в леглото си.

в) В повечето случаи не. Макар в природата да има много красиви гледки, я свързвам с насекоми, обриви и умора от непрестанно ходене.

РЕЗУЛТАТИ

Най-много отговори “а”

Вие имате много силна интуиция, независимо дали сте разбрали, или все още нямате достатъчно смелост, за да се доверите на вътрешното си чувство. Направите ли го, едва ли ще съжалявате. Има няколко признака, които говорят за силната ви интуиция.

На първо място сте емпати. Умеете с лекота да прецените дали някой се чувства зле, дали му е некомфортно, или се чувства виновен за нещо. Именно заради това умело преценявате на кого да се доверите и кого да пуснете близо до себе си.

Силната интуиция обаче крие един недостатък. Понякога сте склонни да вярвате изцяло на нея и да оставите на заден план фактите.

Най-много отговори “б”

Вие имате интуиция, която се опитвате да потиснете, защото смятате, че околните няма да ви вземат на сериозно, ако се уповавате на нея. Затова търсите логичната гледна точка, което не е лошо качество. При вас е най-трудно да намерите баланса между двете неща, защото винаги се питате: “Ами ако сгреша?”. Трябва да бъдете малко по-смели, когато вземате решение. Най-добре си направете таблица с плюсове и минуси. Нека вътрешното ви усещане се брои не за един, а за три плюса. Накрая спрямо резултата вземете решението.

Най-много отговори “в”

Вашата интуиция не е от най-силните и няма как да е другояче, защото я смятате за непотребна. Обърнали сте се повече към себе си, а не към околните. Вероятно сте склонни да задълбавате в собствените си проблеми, като не обръщате внимание на другите. Не си правите труда да ги попитате дали са добре, имат ли нужда от помощ за нещо, а често дори не ги изслушвате.

Опитайте се да промените това. Проявявайте малко повече любопитство към емоциите на околните. Те ще ви се отплатят със същото.

3ащо е важно да я имате?

1. Помага, ако се занимавате със стоматология
Вероятно звучи странно да се търси връзка между интуицията и стоматологията, но според американско изследване от 2016 г. такава има. Опитните зъболекари често разчитат на вътрешните си усещания, когато вземат решения, ограничени от времето. Те са много по-ефективни от колегите им, които действат само спрямо фактите.

2. Голям плюс в бизнеса
Много от влиятелните бизнесмени признават, че понякога вземат решения не спрямо логиката, а спрямо интуицията си. Всъщност това казват, че правят 85% от изпълнителните директори на компании по време на анкета през 2014 г.

3. Имате късмет дори в области, от които не разбирате
През 2011 г. изправят група от опитни брокери на стоковия пазар срещу журналисти. Двата отбора трябва да купуват акции на борсата и да се види кой от тях ще е по-успешен. Макар че брокерите имат повече опит, по-успешни били журналистите, които действали спрямо интуицията си.

Други от Оживление

Телешки скалопини с богат винен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен

Георги Георгиев, който подрежда с кауза София

“Да подредим града с Георги Георгиев” - ето така общува със софиянци председателят на СОС Георги Георгиев. Той направи подкаст, в който разказва за всичко - от това как да помогнем на децата със

Силвия Лулчева и Васил Бинев участват във втория филм на Яна Титова – “Диада”

В главната роля във втория филм на Яна Титова - “Диада”, е 19-годишната актриса Маргарита Стойкова, позната от сериала “Татковци”. Тя играе Дида, която е на 16 години и живее в малък град

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан

Въпросът за условията на труд в киното е на дневен ред в Кан, съобщи АФП. Да се работи в киноиндустрията е мечта, която все по-често се превръща в кошмар във Франция

Евелин Костова на 30: Влизам в новото ниво с много мечти, малко планове и с верни приятели

Актрисата Евелин Костова отпразнува 30-годишнината си, обградена от любимите си хора. За това сподели самата тя в инстаграм профила си, като сподели снимки със семейството си

>