Шефът на НДК в оставка: Екипът ни ръководи най-дълго Двореца след Христо Друмев (Обзор)

11.08.2021 21:24 Паола Хюсеин
Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков (от ляво на дясно)

Борислав Велков: Отиваме си 7 месеца преди края на мандата

Цялото ръководство на НДК изненада Министерството на културата, като депозира молбите си за оставка на 10 август и уведоми за това медиите късно надвечер същия ден.

“Време за нови хоризонти, време за промяна”, така Съветът на директорите обясни решението си. В него влизат председателят Борислав Велков, изпълнителният директор Ангел Митев и Красимир Петков.

Конкретен мотив в писмото им липсва, то съдържа благодарности към екипа, както и към онези, които “през годините изхабиха кофа мастило”, както елегантно са наречени зложелателите на НДК. “Със сигурност има и несвършено! Но за себе си знаем, че сме правили всичко, което е било по силите и възможностите ни в турболентни времена”, пишат още директорите.

“Няма драма, това е колективното решение и едностранната воля на целия ръководен екип”, каза Борислав Велков пред “24 часа”.

Ръководството на НДК подава оставка в годината, когато Дворецът на културата навършва 40 години, и едва 7 месеца преди изтичането на мандата си, който приключва през март 2022 г.

“Какъвто и мандат да имаме, е нормално човек да вземе собствено решение кога да го прекрати. Още повече че ние сме екипът, ръководил най-продължително време след Христо Друмев. НДК има нужда от много сериозен анализ и преструктуриране, за да е във форма през следващите 40 години. За подобно нещо се иска дълъг хоризонт пред мандата, а не оставащите 7 месеца”, каза още Велков.

Ръководството ще продължи да изпълнява задълженията си до избирането на нови шефове.

Екипът на Министерството на културата покани вчера на работна среща тримата директори на НДК. На нея са били обсъдени констатациите от извършения от министерството одит, но официална информация какви са те липсва. Преди време министърът на културата Велислав Минеков обяви, че започва проверка на НДК за последните 5 години, като основният мотив е голяма загуба на Двореца.

На срещата са били обсъдени още взетите управленски решения, свързани с развитието на НДК. От културното министерство са обяснили, че ще се съобразят с личната воля на Съвета на директорите, като благодарят и пожелават успех на членовете му.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>