Балабанов: Чакаме партиите да се лишат от емоциите и да постъпим мъдро

05.08.2021 11:02
Станислав Балабанов

Чакаме всички да се лишат от емоциите си и да постъпят практично. Важно е да има кабинет. От тях зависи. Какво значи "чакате ли ги за разговори" и "искате ли"? Ние сме в най-представителната сграда, когато някой има желание да води разговори, да дойде.

Това каза депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов пред журналисти в парламента за това ще продължи ли партията му разговори с останалите преди кабинетът да бъде гласуван.

Спазваме процедурата по закон. Има законов срок, отговори той на въпрос кога ще върнат мандата на президента Румен Радев.

На проведените срещи с БСП по повечето приоритети се припокриваме. Всъщност декларацията, която прочетохме от трибуната се препокриват с приоритети на всички политически партии, с които сме водили разговори, коментира той относно вчерашното решение на БСП да продължат разговорите си с ИТН, за да решат ще подкрепят ли правителството им.

Не сме затворили вратата към никого. Така че тези срещи са нормални да протичат по принцип. Готови сме да продължим разговорите и с "Демократична България", и с "Изправи се БГ! Ние идваме", както и с БСП, ако имат някакви въпроси, допълни той.

На въпрос готови ли са на някакъв вид споразумение, Балабанов каза: Мисля, че декларацията, която беше прочетена, беше ясна. Това са приоритетите на всички тези партии, всички те имат желание да се върви по тях от тук нататък, така че мисля, че това е повече от достатъчно към този момент.

Тежката дума, моралът и достойноството са много по-важни от един подпис. Коалиция и подписи в последните години се превърнаха в мръсна дума, категоричен бе той.

Междувременно в парламентарните кулоари стана ясно, че от "Има такъв народ" са изпратили декларацията с 56-те приоритета, по които би работило правителството, ако бъде одобрено. Декларацията е подписана от председателя на парламентарната група Тошко Йорданов. Тя обаче не е изпратена като вид споразумение, което останалите партии да подпишат.

Ако не се срещне подкрепа, вероятно вървим към нови избори, каза още той. Балабанов обаче не каза дали биха подкрепили кабинет с мандат на БСП, които се зарекоха да предложат служебното правителството на президента Румен Радев да стане редовно. 

Надяваме се да бъдат мъдри, за да не се чудим после кой точно спря идеята за промяната, заключи той.

На въпрос възможно ли е да върнат мандата неизпълнен, зам.-шефът на групата Ивайло Вълчев отговори: Не сме обсъждали такъв вариант. Ще направим всичко възможно да го върнем изпълнен.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>