Мирела Демирева скочи до втори олимпийски финал

05.08.2021 05:25 Найден Тодоров, Токио

Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио Мирела Демирева се класира на втори пореден олимпийски финал в скока на височина. Българската лекоатлетка е сред 14-те, които преодоляха квалификационната норма от 195 см.

Състезанието бе изключително драматично за Мирела.

Демирева започна с два неудпешни опита на стартовата височина от 182 см. С третия обаче прескочи летвата и сякаш освободи напрежението.

Българката скочи 186 от първи опит. На 190 см пак й бяха необходими три опита, но Демирева пак се справи в последния. Мирела преодоля 193 см от втория си опит.

На този етап станя ясно, че 193 см няма да са достатъчни за попадане сред 12-те най-добри във финал. 195 см. щяха да бъдат решаващи.

Първият опит на Мирела бе неуспешен. 31-годишната българка беше много близо да преодолее нормата за финал от втория си опит, но съмсем леко закачи летвата, която вече бе почти преодоляна. 

13 лекоатлетки вече бяха скочили 195 см и мислеха за финала. На олимпийския стадион в Токио остана да бъде направен само един последен опит - на Мирела Демирева. Българката се събра като за финал и прелетя над летвата. 

И след малко повече от 2 часа в сектора за скок височина Демирева влетя във финала.

Мирела подобри и личното си постижение за сезона. До момента имаше 191 см. 

В Рио взе среброто със 197 см.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>