Жената до Николай Станчев: Моят Ники вече е ангел (Обзор)

03.08.2021 21:37 Румен Златански
Актьорът Николай Станчев почина внезапно.

Само 2 дни след като празнува 60-годишен юбилей, големият пловдивски актьор Николай Станчев издъхна внезапно. За кончината му първи съобщиха негови приятели в социалните мрежи. Те не скриха, че са изненадани, след като знаели, че Ники е в отлично здраве, добро настроение и благодарил за пожеланията за празника си. Не е ясно каква е причината за смъртта му. В понеделник вечер се почувствал зле, близките му извикали Бърза помощ, но Станчев издъхнал.

“Животът е миг! Останалото е вечност! Моето всичко си отиде! Моят Ники. Вече е ангел! Болиии!”, написа актрисата Ивана Папазова, която живееше с Николай Станчев. Шокирани приятели и колеги ѝ вдъхнаха смелост и кураж в този тежък момент.

“Още не вярвам на случилото се. Това е най-голямата нелепост, която е могла да стане. Ще запомня Ники като добър човек, изключителен актьор, много добър приятел. Той можеше да ражда любов и я даваше на всички”, коментира покрусен директорът на Драматичен театър - Пловдив, Кръстю Кръстев.

Не по-малко тъжен е и актьорът Ивайло Христов. “Изключителен колега, уникален артист, светъл и добронамерен. Винаги след представление идваше да каже добра дума, да ме стимулира. Голям добряк. Много малко позитивни хора има като него. Мен специално ме е обграждал с обич и внимание. Винаги се е стремил да ме насърчи и подкрепи в малките и големи роли. Говорихме си на всякакви теми, обсъждахме много спорта и футбола. Светла му памет”, заяви Христов.

“Сбогом, Ники! Няма да те забравим”, написа на своята страница в социалните мрежи оперният певец Ивайло Михайлов.

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 г. в Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984 г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в театър “Константин Кисимов” във Велико Търново, а в периода 1987-1991 е актьор в Драматичен театър – Пловдив. След това излиза на свободна практика и до 1994 г. играе в частната трупа на Малък градски театър. След това получава покана от театър “Аврил” в Париж.

Връща се в България през 1996 г., но за известно време прекратява актьорската си кариера.

През 2008 г. играе като гост в пловдивския драматичен театър - в постановката “Изстрели по никое време” от Дж. Мун, режисьор Красимир Ранков. Следват “В очакване на Годо”, “Антракт”, “Боряна”.

Николай Станчев е участвал в множество български и чужди кинопродукции, между които “Нощем с белите коне”, “Денят на Владетелите”, “Очите плачат различно”, “Далеч от брега”. Попульрен е от сериалите “Седем часа разлика”, “Стъклен дом”, “Фамилията”, “Под прикритие”, “Ягодова луна”.

Опелото на Станчев е утре от 10 ч в църквата “Св. Марина”. Час по-късно започва поклонението пред него в Драматичен театър - Пловдив.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>