Атаката срещу Стойчо Стоилов е предварително планирана

23.07.2021 23:30

Чужденци искат да напускат ЦСКА след маймунски звуци

Атаката срещу главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов от “фенове” след нулевото равенство срещу латвийския “Лиепая” е била предварително планирана и дори добре платена.

Целта е да се изнерви докрай сегашното ръководство начело с Гриша Ганчев и Юлиан Инджов и тимът отново да бъде изправен пред фалит. Това била целта на един от съперниците на “червените”. Хора от една от фракциите на агитката на “червените” са имали няколко срещи с шеф на този клуб и са получили средства да действат.
Точно по същия начин е било действано и през миналата година, за да се предизвика Ганчев да обяви, че подарява акциите на клуба. След като никой освен Александър Томов не ги пожела, бизнесменът продължи да помага на клуба.

В крайна сметка това довело до изнервяне на положението и наложило спешни действия.

\“Добре съм, всичко е нормално”, заяви Стойчо Стоилов след инцидента.

Сериозна вина за положението има и наставникът Любослав Пенев, който на пресконференцията преди двубоя открито обяви, че има вътрешни врагове в клуба, без да ги назове, и така просто предостави инициативата на враговете на ЦСКА. Последвалата спешна делегация на ръководството въобще не подейства на запалянковците, които и без това бяха изнервени от непрекъснатото текучество на играчи през последните години и вечно пропусканите шансове за титла.
Вече се появиха и слухове, че бизнесменът Румен Гайтански-Вълка има интерес към ЦСКА.

Поне двама от чужденците в Борисовата градина са поискали да напуснат клуба, след като след двубоя бяха обиждани и освирквани от агитката. Чуха се и маймунски звуци.

Със сигурност единият е Брадли Мазику, научи “24 часа”. За него и без това има оферти от родната Франция.

Такова отношение доведе и до продажбата на Юнус Санкаре в “Панатинайкос”. Той също бе атакуван в социалните мрежи след слаб мач и тогава поискал да се махне. Санкаре бе може би един от най-добрите полузащитници, които някога бяха идвали в българското първенство.

В крайна сметка може би акцията от четвъртък вечерта наистина ще доведе до края на ЦСКА в сегашния му вид.

Вестник “Сега” обяви, че клубът дължи 2,4 милиона лева за “Българска армия” и Панчарево и заради това е пропаднало общото дружество с държавата за стопанисването им.

В крайна сметка май става въпрос за счетоводен проблем, защото само подмяната на терена на стадиона струва няколкостотин хиляди лева, а това бе направено през последния месец. Само подобренията на Панчарево са за над 4 милиона лева. Подобно нещо не бе правено през последните 20 години и в момента базата е в невероятно състояние от змиярника, в който се бе превърнала.

Проблемът с базата на ЦСКА се въргаля вече 30 години, като само през последните бяха направени някакви опити той да бъде решен като този на “Левски” например.

ЛЮБО ПЕНЕВ ОСТАНА БЕЗ ОТБОР

Любослав Пенев остана съвсем без отбор за старта на първенството срещу ФК ЦСКА 1948 в неделя.

Капитанът на “червените” Валентин Антов бе откаран в болница, след като получи свиреп удар в края на първото полувреме и със сигурност няма да бъде възстановен.

Греъм Кери също отпада, след като първо бе ритнат в главата, а след това получи и травма в рамото. Заради това трябваше да бъде сменен от Радослав Живков в добавеното време, когато не трябваше да се бави играта, но ирландецът нямаше как да продължи.
Няма шансове нападателят Бисмарк Чарлз да се възстанови, като шансовете му дори за реванша в Латвия са минимални.

Федерико Варела е със счупена кост в крака от “Лудогорец” и ще почива минимум месец.

Така в първия мач от първенството ЦСКА ще изглежда в доста странен състав. А програмата за началото на сезона е убийствена за “червените”.

След цесекарското дерби идва гостуването на “Лиепая”, след това са мачовете с “Арда” и “Лудогорец”.

Така положението в Борисовата градина съвсем не е розово, особено след слабата игра срещу разградчани и латвийците.

Всъщност обаче ЦСКА явно е станал жертва на някакъв бум в латвийския футбол. РФС на бившия халф на “червените” Викторс Морозс разгроми с 3:0 унгарския “Пушкаш Академи”, а “Рига” се справи с 2:0 със северномакедонския “Шкендия”.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>